LET’S MEET Sevilay Sevilay Maria Maria van Dorst & Micaela Micaela Bartels

LET’S MEET Sevilay Sevilay Maria Maria van Dorst & Micaela Micaela Bartels

Wie had kunnen bedenken dat een vluchtige ontmoeting in 2012 zou kunnen leiden tot een vruchtbare en veelbelovende samenwerking in het hier en nu. Door hun krachten, kunde en netwerken te bundelen weten initiatiefneemster Micaela Bartels en fotografe Sevilay Maria van Dorst de ingeslepen negatieve stereotypen over ouderen te weerleggen. Hun pro-age gedachtegoed verspreidt zich gestaag en overtuigt steeds meer mensen dat “met trots en eigenwaarde oud worden” een stuk prettiger voelt dan “eeuwig jong blijven”

LET’S MEET Sevilay Sevilay Maria Maria van Dorst & Micaela Micaela Bartels

Wie had kunnen bedenken dat een vluchtige ontmoeting in 2010 zou kunnen leiden tot een vruchtbare en veelbelovende samenwerking in het hier en nu. Door hun krachten, kunde en netwerken te bundelen weten initiatiefneemster Micaela Bartels en fotografe Sevilay Maria van Dorst de ingeslepen negatieve stereotypen over ouderen te weerleggen. Hun pro-age gedachtegoed verspreidt zich gestaag en overtuigdt steeds meer mensen dat “met trots en eigenwaarde oud worden” een stuk prettiger voelt dan “eeuwig jong blijven”.

THE TEAM

Wie had kunnen bedenken dat een vluchtige ontmoeting in 2010 zou kunnen leiden tot een vruchtbare en veelbelovende samenwerking in het hier en nu. Door hun krachten, kunde en netwerken te bundelen weten initiatiefneemster Micaela Bartels en fotografe Sevilay Maria van Dorst de ingeslepen negatieve stereotypen over ouderen te weerleggen. Hun pro-age gedachtegoed verspreidt zich gestaag en overtuigt steeds meer mensen dat “met trots en eigenwaarde oud worden” en stuk prettiger voelt dan “eeuwig jong blijven”.

MICAELA

– Idee & Realisatie
Er is niet leukers dan een idee om te zetten in de realiteit. Zeker als dit idee kans maakt om voor heel veel mensen betekenisvol te zijn. Micaela is ondernemer en daarin altijd mensgericht. “Het mooie aan PR:OUD is dat we de realiteit niet hoeven te veranderen maar alleen de gewaarwording ervan. Zodra iemand beseft dat de manier waarop we naar ouder worden kijken cultureel bedongen is (en dus vatbaar is voor verandering) en dat een positieve houding tegenover veroudering niet alleen gelukkiger maakt maar ook levensverlengend werkt, dan hebben we al veel gewonnen.”

SEVILAY MARIA

– Fotografie & Art direction
Fotografe Sevilay Maria van Dorst brengt conversaties op gang door belangrijke maatschappelijk thema’s te belichten. Via de lens van haar camera legt ze de focus op wat vaak ongezien of onverteld blijft. Daarbij kijkt ze verder dan t voor-de-hand-liggende. Ze bestudeert een sociaal thema liever door uit te zoomen en haar blik te openen voor het groter verhaal, dan dat ze één wordt met haar onderwerp. Zo daagt ze zichzelf uit om verder te kijken dan de afleiding van de eerste oogopslag, om die echte en unieke ikvast te leggen.

RICHARD

– Styling
Onze rolmodellen dragen bijna uitsluitend hun eigen kleding tijdens de fotoshoots. Dat was belangrijk voor ons, om de authenticiteit van het geheel te kunnen waarborgen. Maar hoe vraag je iemand die je net hebt ontmoet om zijn of haar kledingkast in te mogen duiken? Stylist Richard Schreefel heeft niet alleen 25 jaar ervaring (je zou hem ook een oude rot in het vak kunnen noemen) maar ook het nodige fingerspitzengefühl om in samenwerking met de ander tot de mooiste en soms verbluffende resultaten te komen.

KEYNOTE SPEAKER

– Micaela Bartels
You need to feel better about aging in order to age better. Zo simpel is het. Gelukkig is er tegenwoordig steeds meer aandacht voor het ‘pro-age’ gedachtegoed. Desondanks is angst en pessimisme omtrent ouder worden nog ruim vertegenwoordigd. De redenen voor een negatief verwachtingspatroon zijn gelaagd en bovendien een diepgeworteld onderdeel van onze cultuur.
Hoe meer besef er is over de oorsprong en de gevolgen van leeftijdspessimisme, hoe beter mensen in staat zijn om deze te herkennen en te verminderen. Micaela’s betoog voor een positieve herwaardering van ouderdom is helder, goed onderbouwd en een prettige manier om de eigen aannames en vooroordelen eens grondig onder de loep te nemen.
You need to feel better about aging in order to age better
hello@pr-oud.com 
© 2022 pr-oud.com
→ PRIVACY