Schoonheid, veerkracht & & (eigen)wijsheid

Ik ben nieuwsgierig. Dat is een goede reden om oud te worden.’ Gerard van Lennep. ‘Oud worden geeft reliëf…aan je denken, je voelen en aan je huid.’ Roefke Carmiggelt ‘Tijd geeft me kans op verdieping, verbreding en verheldering.’ Melvin Anderson

We worden ouder dan ooit. We worden beter beter oud dan ooit...

… en toch voelen de meesten zich minder over een jaartje meer. Waarom eigenlijk?
De oorspronkelijke betekenis van oud is heel simpel: lang hebben geleefd.
Maar op dit moment staat oud voor alles wat minder wordt: het is synoniem aan verval, pijn, ziekte, eenzaamheid, geheugenverlies, depressie … en ga zo maar door. Geen wonder dat niemand ermee wil worden geassocieerd.
Oud worden kent zeker zijn uitdagingen, net zoals elke andere levensfase. Maar waarom houden we krampachtig vast aan de achterhaalde en vooral negatieve stereotypen van ouderen?
Onze verwachtingen over de toekomst en de manier hoe anderen met ons omgaan heeft grote invloed op ons welbevinden.
Als je herhaaldelijk denkt dat je te oud bent om iets te leren, dan gaat je vermogen daartoe op termijn achteruit. En als mensen om je heen zeggen dat je te oud bent voor een nieuwe baan, dat het na je vijftigste alleen maar bergafwaarts gaat en dat rimpels lelijk zijn, dan ontstaat minder ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, acceptatie en groei … met alle negatieve gevolgen van dien.
Met PR:OUD laten we een geheel ander beeld zien van OUD. We belichten juist de kracht, schoonheid en (eigen)wijsheid van een mens op leeftijd.
Waarom?
Omdat het helpt om inspirerende (voor)beelden te hebben én omdat veroudering geen op te lossen probleem of te genezen ziekte is, maar een natuurlijk, krachtig en levenslang proces dat ons allen verenigt.

WE WORDEN OUDER DAN OOIT. WE WORDEN BETER BETER OUD DAN OOIT...

… en toch voelen de meesten zich minder over een jaartje meer. Waarom eigenlijk?
De oorspronkelijke betekenis van oud is heel simpel: lang hebben geleefd.
Maar op dit moment staat oud voor alles wat minder wordt: het staat synoniem voor verval, pijn, ziekte, eenzaamheid, geheugenverlies, depressie… en ga zo maar door. Geen wonder dat er niemand mee wil worden geassocieerd.
Oud worden kent zeker zijn uitdagingen, net zoals elke andere levensfase. Maar waarom houden we krampachtig vast aan de achterhaalde en vooral negatieve stereotypen over ouderen?
Onze verwachtingen over de toekomst en de manier hoe anderen met ons omgaan heeft grote invloed op ons welbevinden. Als je herhaaldelijk denkt dat je te oud bent om iets te leren, dan gaat je vermogen om te leren op lange termijn achteruit. En als de mensen om je heen je vertellen dat je te oud bent voor een nieuwe baan, dat het na je 50ste alleen maar bergafwaarts gaat en dat rimpels lelijk zijn, dan heb je minder ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, acceptatie en groei… met alle negatieve gevolgen van dien.
Met PR:OUD laten we een geheel ander beeld zien van OUD. We schijnen ons licht juist op de kracht, schoonheid en eigenwijsheid van een mens op leeftijd. Waarom? Omdat het helpt om (voor)beelden te hebben die je kunnen inspireren én omdat veroudering geen op te lossen probleem of te genezen ziekte is, maar een natuurlijk, krachtig en levenslang proces dat ons allen verenigt.

HET BOEK BOEK

Een inspirerend cadeau om te geven en te krijgen. Een inspirerend cadeau om te geven en te krijgen.
Schoonheid, kracht en (eigen)wijsheid zijn drie begrippen die niet snel met OUD in verbinding worden gebracht. Zonde, want het is er volop.
We hebben in de afgelopen jaren meer dan 40 spraakmakende Nederlanders mogen ontmoeten en fotograferen. Het zijn fantastische portretten geworden die niet alleen weten te inspireren, maar je ook aan het denken te zetten: “Wat zou er gebeuren als je het idee opgeeft dat jouw huidige of toekomstige ik inferieur is aan jouw jongere ik?”
De beelden en inzichten inspireren tot reflectie, geven handvatten voor de eigen levensloop en nodigen uit om leef-tijd te ervaren als geschenk. Het zal de gangbare ideeën over ouder worden voorgoed en ten positieve veranderen. Het is daarom niet alleen een prachtig cadeau voor jezelf maar juist ook voor de mensen om je heen.

Bestel Bestel Hier

352 pagina’s met inspirerende beelden en verhalen van spraakmakende Nederlanders zoals Paul van Vliet, Noraly Beyer en Marjan Berk.
Luxe koffietafelboek, hardcover, hoogwaardig gedrukt & gebonden, afmetingen 26 x 35 x 4 cm
Allerd Sticker - Cees Holtkamp - Constant Fonk - Ed Spanjaard - Eugène Sutorius - Femke Hora Adema & Mieke Zilverberg - Frans Ankoné - Gerard van Lennep - Glenn Helberg - Govert de Roos - Hedwig Klemann - Henk van Dijk - Henriette Posthuma de Boer - Hubert-Jan Henket - Hugo Heymans - Jan Jansen - Tonny Jansen - Jenny Mathurin - Joos Ockels - Liesbeth in 't Hout - Lily Conemans - Margreet Honig - Marian Markelo - Marise Voskens - Marjan Berk - Marjan Sax - Maroesja Lacunes - Max Franken - Melvin Anderson - Nisje Krayenhoff - Noraly Beyer - Paul van Vliet - Roefke Carmiggelt - Ronald Sniijders - Sjaak Swart - Thony Ruys - Jan Jansen - Vincent Mentzel - Wallie Pollé
hello@pr-oud.com 
© 2022 pr-oud.com
→ PRIVACY